18 Ocak 2013

Ele minnet edeceğime...!

Ne demişler "ele minnet edeceğime keser şeyimi yerim".

Şu yılan hikayesine dönen gardırop olayını dün akşam çözdüm. Eve geldim, yedim salatamı, bastım gittim caddedeki bi milyoncuya. Kasadaki çocuğa "tornavida istiyorum" deyince soğuktan dükkana girdiği halde kafasındaki şapkayı çıkarmayan bana şöyle bi baktı: "Düz mü, yıldız mı?" dedi, "Hem düz, hem yıldız" dedim. Çocuk şaşkın ifadeyle tuhafça gülümseyerek hırdavat bölümünü gösterdi. Kendi kendime "iş başa düşünce yapılmayacak iş mi yani, ne varmış ben de erkek gibi kızım, kendi işimi kendim hallederim" diye söylene söylene geldim eve. Taşınma telaşı nedeniyle bir süredir bende kalan anneme: "anne, kendim halledicem ben gardırobu, o erkeğim diye ortalıkta dolanıp bi işimi halledemeyenlere de kapak olsun" dedim. Kafasına koyduğu işi mutlaka bitiren biri olduğumu bilen annem "beceremezsin sen onu, erkek işi o" gibi bir tepki vermedi. Zaten tepki vermeye fırsatı bile olmadı ki kadının. O, mutfakta bulaşıkları yıkayıp odaya gelene kadar ben gardırobu çoktan sökmüştüm bile. Sonra parçaları birer ikişer yeni eve taşıdık ve gece 23:50 itibariyle gardırobum yeni evimde kurulu durumdaydı. Ben zaten yalnız yaşamaya başladığımdan beri contası patlayan muslukları, hava yapmış kalorifer peteklerini, zırt pırt bozulan apartman otomatının ampüllerini, iki ayda bir cortlayan duş telefonunu kendim hallediyordum ki heheytt gardırop sökmek de neymiş! Dolap kapaklarını taşırken birden kapanan menteşe mandalının sol kaşıma sert bir şekilde çarpmasıyla ufak bir kaza geçirsem de neticede işi başarıyla tamamladım. Annem bu talihsiz kazayı facebooka yazdığım iletiden dolayı nazar olmama bağlamayı da ihmal etmedi tabi. Ona göre insanların işi gücü yok bana nazar değiyor. Güldüm, geçtim.

Kötü komşunun insanı mal sahibi yaptığı gibi, hayırsız eşin dostun da insanı elinden her iş gelen marifetli bir insan yaptığını yaşayarak görmüş olduk. Bundan sonra giyip tulumu, alıp elime takım çantasını montaj işi de yapabilirim ek iş olarak :)

Bir şey diyim mi blog insanın istedikten sonra harbiden başaramayacağı şey yok!

10 kişi "açılın ben doktorum" demiş :

  1. Sen kafaya koyduktan sonra ne istiyorsan onu gerçekleştirirsin canım, ben öğrendim bunu artık :)
    Bi aksilik olmazsa yarın görüşürüz bebeeem...

    YanıtlaSil
  2. Ben de ikea sayesinde tüm bu işleri kendim yapıyorum, aldığımız her şeyi ben monte ettim kocam akşam eve geldiğinde hazır buldu :) evet erkeklerin bizden daha fazla ağırlık kaldırabileceğini kabul ediyorum ama onun ötesinde bizden daha fazla yapabilecekleri pek bir şey yok. Zaten artık bu devirde erkek işi kadın işi mi kaldı canım onlar tembellerin bahaneleri...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşırı katılıyorum şekerim :)
      Artı eniştem hakkaten çok şanslı adam vesselam ;)

      Sil
  3. Geçmiş olsun canım.
    Sevgili anneciğin haklı, nazar değer.
    Kocaman sevgiler:)

    YanıtlaSil
  4. Valla ellerine sağlık sol menteşe iyi küfür yemiştir bu arada

    YanıtlaSil
  5. aferin kız sana. yakışır sana.

    YanıtlaSil

Hoopp birader baksana bi'!

Bu blogdaki tüm yazılar ve bazı görseller (alıntı olanların URLsi belirtilerek) supercellma tarafından eklenmiştir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. maddesi gereğince kopyalamak, ticari amaçla kullanmak, yazar ismi belirtilmeden alıntı yapmak ve link vermeden kullanmak dahi suçtur. Aksini iddia eden varsa yolarım. Her türlü pisliği de yaparım. Hee akıllı olun canımı yiyin. Emek hırsızlığına karşı destek ve Emeğe Saygı lan. Dirsek çürütüyoruz burda...!!

 

supercellma Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review

back to top