12 Haziran 2014

Berat Gecesi ve Dualarım Üzerine #2

Öğrencilik hayatı boyunca kopya çeken değil, kopya veren taraf olan Selo kişisinden herkese selamlar sevgili blogcum!

Bugün mübarek Berat Kandili. 2 yıl önce bu kandil için faziletinin ve hikmetinin ne olduğunu bildiğim kadarıyla ve kendimce sizlere aktardığım bir yazı yazmıştım. O zamandan bu zamana bazı dualarım kabul olmuş, bazıları olur gibi olmuş ama hayırlısı değilmiş ki olmamış, bazıları hâlâ beklemede falan. Bugün kandil için tekrar yazı yazmaktansa hiç adetim olmayan bir şey yapıp iki yıl önce yazdığım yazıyı editleyerek tekrar yayına almaya karar verdim. Başta direk o yazıya link mi versem diye düşündüm ama bu kez kabul olan ve beklemede olan duaları size aktaramayacaktım. Bildiğiniz kendi kendimden kopya çektim işte. Bunun günahı olur mu ki? Olmaz inşallah, amin.


Berat Gecesi ve Dualarım Üzerine

Bu gece mübarek üç ayların ikincisi olan Şaban ayının 14'ünü 15'ine bağlayan gece Berat Kandili. Şu birbirine bağlayan gece tanımlamaları hep kafamı karıştırmıştır. Dinimizde bu tanımlamalardan çok var. Mesela Kadir Gecesi'nin de tam tarihi belli değil. Cuma vakti edilen dualar kabul olunur deniliyor ama Sela ile Ezan arası diye de ucu açık belirtiliyor. Kesin tarih ve kesin saat verilmemesi bizlerin daha çok dua ve ibadete yönlendirilmesi için sanırım. 
Sabah cep telefonuma gelen kandil mesajlarıyla uyandım. Şirkete geldiğimden beri de smsleri takip eden mailler, telefonlar. Çok sevenim var. Allah razı olsun hepsinden. Hatırlanmak, dualara dahil edilmek çok güzel bir şey. Bu gece Allah Teala'nın ezelden dileyip belirlediği şeylerin bir sonraki Berat Gecesine kadar gerçekleşecek olanlarını meleklere yazdırmak üzere verdiği geceymiş. Bu yazma işlemi Kadir gecesi tamamlanıp sorumlu meleklere teslim ediliyormuş. Rızklar, evlenmeler, çocuk sahibi olmalar, doğumlar, ölümler gibi. Rızıklarla alâkalı defter Mikail (as)'e; harpler, zelzeleler, saikalar, çöküntülerle ilgili defter Cebrail (as)'e; amellerle alakalı defter, dünya göğünün görevlisi ve yine büyük melek olan İsrafil (as)'e; musibetlere ait nüsha da Azrail (as)'e teslim oluyormuş. Bir hadis-i şerife göre de Allah Teala bu akşam rahmetiyle yer yüzüne inip çok sayıda günahı bağışlıyormuş. Berat etmek kelime anlamıyla kurtulmak demek. Günahlarımıza af dilememiz için en güzel fırsatlardan biri bu gece. 
Birkaç kandil dağıtılan kandil simitleri İK departmanının değişmesiyle yalan oldu. Bir kandil simidimiz vardı onlardan da olduk iyi mi. Neyse ki Betül'ün gönlünden kopmuş da öğlen dışarı çıkan bir arkadaşa aldırmış, dağıttı da biz de nasiplendik. Allah kabul etsin. 
2 Yıl önce ettiğim dualardan bizim müteahhit duası gerçek oldu. Ev yıkıldı, hatta yenisi yapıldı da bitmek üzere. Ancak müteahhit adam aile dostumuz olmasına rağmen annemleri güzelce bir kazıkladı. Konuyla ilgili görüşmeler sürüyor. Annemler o dairede oturmayı düşünmüyor, o daire satılacak. Zamanında istenilen fiyata satılırsa sorun yok, ancak 2+1 yapacağı daireyi kafasına göre 1+1 yapan müteahhit o daireyi satamazsa kızılca kıyamet kopacak gibi. Bu yıl ki duam dairenin sorunsuz bir şekilde satılması.

Umarım O Listede Yokumdur (Bu dua aynen devam)
Sanırım bu mübarek gece yapılacak en önemli dua önümüzdeki Berat Gecesi'ni görmeye nail olmaktır. Ölürsem başka şeyler dilememin ne anlamı var ki zaten. Yine ne olur ne olmaz eğer öleceksem de hayırlı ölümler diliyorum. Umarım o listede yokumdur. Yaşamak çok güzel çünkü. Allah herkese hayırlı ömürler, hayırlı ölümler versin.


Sağlık  (Bu dua aynen devam)

Bu yıl çok şükür sağlıklı bir yıl geçirdim. Ufak bir hormon tedavisi ve hormon ilaçlarının yan etkisi olan migren krizlerime rağmen iyiydim. Allah dermansız dert vermesin, daha kötü hastalıklar vermesin, zenginler için hastalık bile kolay da Rabbim fakirleri, maddi imkanı yetersiz olanları devlet hastanelerinde süründürmesin, zira devlet hastanelerine iyi giren hasta çıkıyor. Diğer dualarımın kabul olması için en önemli gereksinimim sağlıklı bir yıl. Sağlık olmadıktan sonra hiçbir şeyin önemi yok. 
Hayırlı kısmet (Bir türlü kabul olmayan dua, umudumuz bu yıl kabul olması yönünde)
Suların bulanıp bulanıp bir türlü durulmadığı aşk hayatım yine bombok. Geçtiğimiz Cuma akşamı size bi ara yazılarımda sıkça bahsettiğimi Zafer'in artık benim için imkansız bir hayal olduğu öğrendim. İlişki adamı değilim, ben hiç evlenmeyeceğim diyen gece hayatının müzmin bekarı Zafer ilişki adamı olmuş da nişanlanmış bile. Duble yuh. Zafer konusu tarih oldu. Şu herkesin "bir yerlerde seni bekliyor" dediği kısmet artık beklediği yerden çıksa da 30 olmadan aşkı bulsam, Allah'ım sen hakkımda hayırlı insanı tez vakitte karşıma çıkar, amin. 

Hayırlı kazanç (Her yıl gerçekleşen ama yine edilen dua)

Daha dua edebilir miyim? Limitim var dimi? Bir de Ocak ayında bir kısmını aldığım zammın 2. partisini fazlası olsun eksiği olmasın şekliyle bekliyorum. Başta entere patronum olmak üzere, zammı belirleyen insanların kafasına şöyle kocaman "Selo iyi bir zammı hak etti" düşüncesini tekrar yerleştir Allah'ım. Çünkü biliyorsun yalnız yaşıyorum ve paraya daha çok ihtiyaç duyuyorum. Her şey para, her şey masraf. Hem ben yardım etmeyi, hediye almayı, insanları sevindirmeyi çok seven biriyim. Bunların hepsi için daha çok paraya ihtiyacım var. Çok param olsun ki şu eski kocadan kalan borçlarım için çektiğim krediyi bir an önce bitireyim. (Bitti) Para biriktirip içinde külüstür eşyalar olmayan, kendi eşyalarımı düzebileceğim, eşyasız boş bir daire tutup taşınabileyim. (Para biriktiremedim ama geçen yıl çok güzel bir daireye taşındım, bi ev dolusu eşya aldım, onları ödüyorum. ) Bu ne bir gün buzdolabı cortluyor, bir gün çamaşır makinası. (Bu dertlerden kurtuldum. ) Bir de yıl sonuna doğru ya da önümüzdeki yıl başında İtalya'ya evlenen canım arkadaşım Nigar'ı hem ziyaret etmek hem de gezmek için İtalya'ya gitmek istiyorum. Daha hiç uçağa binmemiş, hiç yurtdışına gitmemiş biri olarak bu bu geceki dualarımın arasında. (2 yıl önce edilen bu dua nasipse bu yıl gerçek oluyor ve Ekim'de İtalya'ya gidiyorum) O yüzden seyahat ve tatille ilgili bu yıl edeceğim dua bir sonraki en çok gidilmek istenilen yer olan Paris olsun, ama bir üstteki madde gerçek olursa, yani ben hayırlı bir kısmet bulursam.
Tüm sevdiklerim için
Berat kelime anlamı olarak Beraat etmek demekmiş. Hepimiz dileklerimizi Mevlaya sunalım, geçmiş günahlarımız için af dileyelim.  Duanın en makbulu en çabuk kabul olanı bir müminin diğer mümine dua etmesidir.  Dualarımızda cimri olmayalım. Bir tek kendimiz için dilemeyelim, sevdiğimiz, bizi seven herkes için dileyelim. Beni de dualarınıza katın. İstediklerim belli. Öyle çok şey istemiyorum. Ben de bu gece bol bol dua edicem. Dua etmek beni manevi olarak rahatlatıyor. 
Başka bir rivayete göre de Hz. Peygamber: "Şaban'ın ortasındaki geceyi ibadetle ihya ediniz, gündüzünde de oruç tutunuz. Allah Tealâ o akşam güneşin batmasıyla dünya semasında tecelli eder ve fecir doğana kadar, 'Yok mu benden af isteyen, onu affedeyim. Yok mu benden rızık isteyen, ona rızık vereyim. Yok mu bir musibete uğrayan, ona afiyet vereyim. Yok mu şöyle, yok mu böyle!' der." buyurmuştur. Bir diğer hadiste ise, Berat Kandili’nde yapılacak duaların geri çevrilmeyeceği müjdesi verilmiştir. Kandil geceleri ve bu mübarek üç ayların affedilmek, isteklerimizi Yaradandan dilemek için büyük vesile.
Yurdum için, Memleketim için 
Bu konuda edeceğim tek dua Yarabbi bizi başımızdaki belalardan, kötülüklerden, musibetlerden kurtar olur. Sen her şeyin en iyisini bilirsin, ama bu dua Türk milleti için öncelikli kabul edilirse çok sevinirim.

Allah dualarımızı kabul etsin, günahlarımızı bağışlasın. Bizi doğru yoldan, selametten ayırmasın.

Hepimize Hayırlı Kandiller.

Follow Me on

4 kişi "açılın ben doktorum" demiş :

  1. Merhaba yorum yazmak bugüne kısmetmiş :))
    Kandilin mübarek olsun canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam genç :) Senin de geçmiş kandilin mübarek olsun, öperim :*

      Sil
  2. çok tatlısın ya senin dilinden zehir damlasa okunur :) Allah tüm dualarını kabul etsin tez zamanda kısmet işini heemencik kabul etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok çok teşekkür ederim bebişim, seviyorum seni yahu :)

      Sil

Hoopp birader baksana bi'!

Bu blogdaki tüm yazılar ve bazı görseller (alıntı olanların URLsi belirtilerek) supercellma tarafından eklenmiştir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. maddesi gereğince kopyalamak, ticari amaçla kullanmak, yazar ismi belirtilmeden alıntı yapmak ve link vermeden kullanmak dahi suçtur. Aksini iddia eden varsa yolarım. Her türlü pisliği de yaparım. Hee akıllı olun canımı yiyin. Emek hırsızlığına karşı destek ve Emeğe Saygı lan. Dirsek çürütüyoruz burda...!!

 

supercellma Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review

back to top