21 Ocak 2014

Kısmetimi açacak çalışmalara #bugünbaşlıyorum

Selam, ben hayırlı kısmetlerini beklemekle evde kalmak arasındaki kritik süreçte yaşayan Selo kişisi. Nesfitin bugün başlıyorum sayfasına girdim “Bugün kısmetimi açacak çalışmalara başlıyorum” dedim, kendimce hedeflerime ulaşma yolunda ilk adımı attım. Eehehhe ne demişler? başlamak bitirmenin yarısıdır. İşe geçtiğimiz günlerde nişan olan kuzenimin nişan kurdelesini yutmakla başladım. O sıralar görüştüğüm biri var diye yüzüne bakmadığım günlerce peçete içinde orda burda sürüklenen kurdele parçası, görüştüğüm kişinin elimde patlamasıyla bir bardak suyla niyet edilerek yutuldu. Nisan ayında evlenecek en yakın arkadaşımın gelin ayakkabısının altından yerle en çok temas edilen yer erken rezervasyon avantajıyla rezerve edildi, çiçeği yakalamak konulu antremanlar önümüzdeki günlerde düğün salonunda yapılacak. Bunlar işin batıl ama eğlenceli kısmı. Aslında kısmeti kapalı biri değilim hatta iyi de bi potansiyelim var. Karşıma çok insan çıkıyor, çok sık yeni birileriyle tanışıyorum ama olmuyor bir türlü. Çaktırmadan kısmetimin kapalı olduğu söylentilerine kulak asmaya başladım galiba. Ee yaş oldu 30. Bugün başlıyorum kararımla kendime eğlenceli bir madde listesi hazırladım, bunları uygulayarak ben kendi payıma düşeni yapmış olacağım, geri kalan takdir-i ilahi.


1- Güne iyi başlamak

Bu da Nesfit'le mümkün. Nesfitle forma girerken aynı zamanda vücudumuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri de almış oluyoruz. 97,40 kilo ile başladığım diyet maceramda 80,00 kg'dayım. Ben son bir yıldır her güne Nesfit Karışık Meyveli kahvaltılık gevrek yiyerek hafif başlıyorum. Sabahları hafif, zinde ve mutlu hissediyorum.  Diyet listelerimde kahvaltılarımın vazgeçilmezi Nesfit'le 70’e kadar tam gaz devam. Güne iyi başlamak en önemli madde çünkü biz kadınlar eğer şişkinlik hissediyorsak ne saçımız şekil alır, ne makyajımız istediğimiz gibi olur, ne giydiğimiz yakışır. Bu durum regl dönemlerimizde tecrübeyle sabittir. İlk izlenimde dış görünüşün önemini vurgulamama gerek yok heralde. Kimse kusura bakmasın ama ben şişko her yeri tıfıl tıfıl oynayan bir adamla çıkmak istemem. Önemli olan iç güzelliği diyen de yalan söylüyordur, net! İğneği kendine, çuvaldızı başkasına batır atasözünden yola çıkarak kendi üzerime düşeni fazlasıyla yapıp kilo verdim, forma girdim, daha da devam ediyorum. Her ne kadar zayıfla kısmetin açılır diyenlerin tezi tutmamış olsa da gün doğmadan neler doğar değil mi sayın okuyucu?

2- Sabahları erken kalkmak

Bu maddenin önemine 2 ve 3 no’lu maddede uzun uzun değinilecek.

3-Tipe özen göstermek

Efenim kısmetin nerede ne zaman karşıma çıkacağı çok bilinmeyenli denklem. Bundandır ki tipe sürekli özen göstermek bu listede başı çekiyor. He buradan normalde paçoz bir kız olduğum anlaşılmasın sakın, öyle bir şey yok. Ama bazen hafta sonuna yaklaştığımız günlerde benim bünye düşük pil uyarısı vermeye başlıyor, bir yorgunluktur çöküyor üzerime. Üzerine ölü toprağı atılmış gibi oluyorum. İşte o günlerde, normal zamanda istisnasız her gün kendini iyi hissetmek için duş alan biriyken buram buram kokacağımı da bilsem inat ediyorum yatmadan önce girip almıyorum o duşu. Sabah yarım saat erken kalkıp yaparım diyorum, buna ilk başta kendim inanmayarak. Sabah uyku öyle tatlı geliyor ki alarmı yarım saat sonraya erteleyip yorganı kafama çekiyorum ve o günüm aferin kızım Selo saçın başın bu halde geldin ya deyip kendi kendime söylenmekle geçiyor. Bütün gün kendimi koklayıp her yarım saatte bir perspirant deodorant sıkıyorum, normalde klavyemin üzerinden ayırmadığım aynamı çekmeceye fırlatıyorum, aynada kendimi görmemek için. Saça makyaja hiç girmiyorum. 2 tane düzleştiricim 2 tane maşam var, birer tanesi şirkette. Makyajı da şirkette yapıyorum anlayacağınız üzere. Sabahın 06:30’unda yüzümü bile zor yıkarken kimse benden makyaj yapmamı beklemesin.

4- Kıyafet sorunsalı

Sonra kıyafet meselesi var. Servis saatine 20 dakika kala uyanıp ancak elimi yüzümü yıkayıp, kişisel ihtiyaçlarımı görebiliyorum ve bu durumda elime ne geçerse onu giyiyorum. Kimi gün o aceleyle giyilen kıyafetler güzel bir kombin oluştursa da çoğu zaman kendime şaşıyorum bunları hangi kafayla uydurup giydim diye. Külotlu çorapları kaçırmadan giymek bile kendince bir özen gerektirdiği için cağnım elbiseler dolap bekliyor. Erken kalkıp şöyle özene bözene hazırlanamıyorum ki. Çekiyorum jeani altına cat botları, sonra bir aday adayı arayıp akşama kahve içelim mi deyince başlıyorum kara kara düşünmeye. Bir bahane uydurup ertesi akşama ayarlıyorum randevuyu. E ertesi gün işe öyle bir hazırlanıp gidiyorum ki görüştüğüm kişinin içi eriyor. Gören de beni işe her gün öyle şık gidiyorum sanır, çaktırmayın!

5- Daha çok sosyal ortam,  daha çok aday

Bir süredir açıköğretim sınavları yüzünden kendini evde siyaset ve tarih çalışmaya veren Selonun acilen sosyalleşmesi lazım. Ders çalışma nedeniyle katılınmayan tüm partilere, etkinliklere katılınacak, önemli önemsiz her davete icabet edilecek. Burada dönüyoruz 2 nolu maddenin ilk cümlesine. Hayatımın aşkını nerede ne zaman bulacağım belli olmaz. Belki biriyle buluşmaya giderim, herifi beğenmem ama onun yanından ayrılırken caddede biriyle çarpışırım, filmlerdeki gibi bir ekşın falan olur, belli mi olur? Umut fakirin ekmeği. Kitap okumasam da kütüphaneye gitmek, beceremesem de bowling oynamaya gitmek, tek başıma sinemaya gitmek işe yarayacağı düşünülen fikirler arasında. Bir de şu annemin “beni sakın bulaştırma” dediğim kına gecelerine, düğünlere, lohusa mevlütlerine hatta altın günlerine bile katılmalı arada bir. Belki bir kayınvalide adayının beğenisini kazanır kaleyi içten fethederim, bu da bir ihtimal, hem de çok sevdiğim bir ihtimal.

6- Hedefe sosyal medya kullanarak ulaşmak

İstatistiklere göre her 10 insandan 8’i sosyal medya kullanıyor. Kim demiş internette biriyle tanışmak kötü bir şey diye! Facebook, Twitter, Tumblr gibi sosyal ortamlarda insanların için baymadan hafif arabeskle yalnızlık vurgulanmalı, bu vesileyle çevrede potansiyel varsa harekete geçmeleri için yeşil ışık yakılmalı. Hımm bir de arkadaşlık sitelerine profil fotoğrafı yüklemeden bir piyasa araştırması yapmak niyetiyle üye olunabilir, oldum bile!

7- Dualar, adaklar, bilimum kısmet açıcı aktiviteler

E malum Bursa evliyalar şehri. Adım başı istemediğin kadar yatır, türbe. En kötü her ay bir türbe ziyaretine gidip dua edilmeli. Artık Tezveren mi olur, Üftade Hazretleri mi olur, Emirsultan mı olur bilemem. He bir de tüm duaların kabul olduğu riayet edilen Ulucami’deki Vav’ın önünde iki rekat namaz kılmayı da maddeler arasına ekleyelim.

Bu listedeki maddeler daha da çoğaltılabilir. Bu liste uzatıldıkça uzatılabilir. Ama genel hatlarıyla uyulması gereken maddeler bunlar. Uyulabilirliği test edildi, deneme sürüşleri yapıldı. Hayata geçirildi. Gelişmelerle tek taşlı, evlenme teklifli gelişmelerle en kısa sürede karşınızda olmak dileğiylen şimdilik hoşçakalınız ve eğer kendinize bir slogan bulamıyorsanız “Bugün Selo’ya dua etmeye başlıyorum” diyebilirsiniz, çok da hoşuma gider doğrusu.

Sevgiler!
Selo'nuz

Follow Me on

11 kişi "açılın ben doktorum" demiş :

  1. çok keyifle okudum :) harikasiniz...

    YanıtlaSil
  2. Süperrrr :) çok eğlendim, hayırlı kısmetler :))))

    YanıtlaSil
  3. harika bir yazı olmuş:) bir Bursalı olarak gönülden destekliyorum:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım firma ne diyecek yazı için :) Çok teşekkürler!

      Sil
  4. inşallah hepsini uygulamadan çıkar kısmetin, okurken yoruldum ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eheheh doğrusu ben de düşününce yoruldum :) Hayırlısı be gülüm :D

      Sil
  5. hah ha çok eğlendim. bol şans cnm.

    YanıtlaSil
  6. kısmetin zaten açık ama beğenmiyorsun... o yüzden yapacak birşey yok:) istediğin kadar diyet yap... sen hep en mükemmeli aradığın sürece bu işler olmaz... kusura bakma... hoşçakal:)

    YanıtlaSil

Hoopp birader baksana bi'!

Bu blogdaki tüm yazılar ve bazı görseller (alıntı olanların URLsi belirtilerek) supercellma tarafından eklenmiştir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. maddesi gereğince kopyalamak, ticari amaçla kullanmak, yazar ismi belirtilmeden alıntı yapmak ve link vermeden kullanmak dahi suçtur. Aksini iddia eden varsa yolarım. Her türlü pisliği de yaparım. Hee akıllı olun canımı yiyin. Emek hırsızlığına karşı destek ve Emeğe Saygı lan. Dirsek çürütüyoruz burda...!!

 

supercellma Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review

back to top