25 Mayıs 2012

Sende hiç baslamamış şey ya bende hiç bitmemişse?


Kayıtsız şartsız teslim olduğun insanlar vardır. Onlar adım atmazlar. Senin için, siz olabilmek için hiçbir şey yapmazlar. Ne düşündüklerini,  ne hissettiklerini söylemezler ve en önemlisi de asla ümit vermezler. Baştan hep bellidir sınırları sonra seni üzdüğünde vicdan yapmamak için. Ben ümit vermedim ki diyebilmek için. Kendilerini neyin mutlu ettiğini, neleri sevdiğini, neleri sevmediğini söylemezler. Hep uğraşırsın, debelenirsin, gözlerinin durup durup uzaklara neden daldığını, hiç olmayacak zamanda yüzünü kaplayan tuhaf hüznü çözmek, hep arkasına sığındığı umursamaz rahat insan maskesini indirmek, onu gerçekten anlayabilmek için. Ama o seçilmiştir tarihin bilinmeyen en eski zamanında ve çoktan akmaya başlamıştır içinden bir şeyler hızla ona doğru.

Yenilirsin hep, içinde hiç tükenmeyen günden güne büyüyen o insana. Kızarsın, küsersin, söversin, bağırır, isyan edersin, pes edersin "yeter artık bitti" dersin ama kendini kandırırsın aslında. Çünkü ondan kaçarken yine onda bulursun kendini. Bir zamanlar onu yerleştirdiğin ve başkalarıyla doldurmaya çalıştığın o büyük boşluk her seferinde daha da büyür ve bir bakarsın ki içinde yok etmeye çalışırken büsbütün ondasındır. Artık bitti deyip başka insanlarla tanışmayı denersin. Onu da beceremezsin. Bu yaraya gelse gelse ancak bu yarayı açan iyi gelir deyip hayatına giren insanları, belki de karşına bugüne kadar çıkıp çıkabilecek en iyi insanları, seni mutlu edebilecek en büyük fırsatları tepersin. Ne için? "Sen hep bir yerinde ol hayatımın" diyen birinin hayatında koca bir hiç olabilmek için.

Kapanmamış defteridir onlar hayatının. Arada bir açar okursun, duygulanırsın. Bazı satırlarında tebessüm kaplar yüzünü, bazı satırlarında sonsuz bir hüzün. Dilini bilmediğin yabancı bir ülkede gibi hissedersin kendini. Hani sen her şeyini anlatırsın da kimse seni anlamaz ya, işte öyle. Bazen bir kokuyla, bazen bir şarkıyla, bazen bir midye kabuğuyla, bazen bir topaçla, bazen bir filmin en saçma sahnesinde, bazen birlikte yürüdüğünüz bir yoldan geçerken, bazen bir şiir okurken, bazen bir kitabın satırlarında çıkıverir ona karşı içinde bastırmaya çalıştığın duygu. Ne yapacağını bilemezsin. Elin ayağına dolanır. Böyle böyle hep en başa dönersin, hep başa sararsın ilerlemek bilmeyen hikayeni. Bundan mıdır ki hep ilk günkü gibi taze kalır o heyecan?

O yerleşmişken en güzel yerine hayatının sense öyle arada bir tozu alınan süs eşyası gibi sıranın sana gelmesini beklersin farkedilebilmek, dokunulmak için. İçindeki O'na rağmen O'nsuz yaşamaya alışmışsındır farkında olmadan ve O bir gün hiç beklemediğin bir anda yıllardır duymak isteyipte duyamadığın bir yürek dolusu sözle çıkıverir karşına. Yine gözükür sana o dilini bilmediğin yabancı ülke yolları...

9 kişi "açılın ben doktorum" demiş :

  1. Selmacım ne güzel yazmışsın.İşin zor galiba.Umarım bu işin içinden çıkarsın tatlım.kocaman sevgilerimle

    YanıtlaSil
  2. Seversin umut edersin hayal kurarsın bir yerlerde tıkanırsın vazgeçersin. Bitirirsin,unutursun,silinip gitti dersin. Ama sevmişsindir. Bir yerlere yerleşmiştir. Sadece farkında değilsindir. Ancak beraberken dinlediğin bir şarkı, bir koku, bir gözyaşı bir resim herhangi birşey işte farkettirir hissettir. Sonra yine seversin. Hemde çok seversin bi başkasını. Pehhh dersin sen dünyada gördüğüm en iyi insansın eski sevgilimden neler çekmişim ben beee dersin sen hiç öyle değilsin dersin kendi kendine :) Yine kendini kandırmacalar başlar :) Yine o kısır döngü başlar :) İçine birilerini aldıkça kapandığını sandığın yara büyür büyür büyür :) Her gelen bir şey katar birşey götürür :) Hep yeni gelen daha iyi olacak dersin :) Hep yeni gelen daha kötü olur :) Hayat senin ağzına sıçayım ben :) Çıkar birini karşıma bu kısır döngüye son versin... Tek amacı yaşamak yaşatmak olsun... Seni Seviyorum Selma cım bak gece gece depreştirdin bana yine :) Muckkkk

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. off ki ne off!
      gecesi gündüzü yok ki depreşmenin geliveriyor birden bire

      Sil
  3. tam bir yıldır yaşadığım şeyi ne güzel anlatmışsın.. tam olarak böyle.. ve aslında hep böyle olacak.. ne ilerleyecek ne gerileyecek.. hiç tutkusu yoktur çünkü sana karşı.. sevgi saygı vs tamam da.. tuku yoktur işte.. bütün dengeyi bozan da budur. ama biz bu olmayan tutkuyu bir türlü kabul edemeyiz ve oluşturacağız diye boşa kürek çekeriz.. bile bile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne bir adım öteye... ne bir adım geriye. Ne bitiyor... ne başlıyor... Sadece yoruyor insanı belirsizlikle geçen bu zaman.. Ve sevmekten soğutuyor... Gün gün tüketiyor içindeki umudu, heyecanı... Biz aslında bile bile amin diyoruz olmayacak duaya :(

      Sil
    2. ya da şöyle: arkadaş olacak adamdan sevgili üretmeye çalışıyoruz!!
      aptal mıyız neyiz!?! :)

      Sil
    3. kesinlikle aynen bunu yapıyoruz :)

      Sil
  4. canım çarşamba saat 18 de "leman kültür"de buluşuyoruz.çıkıp gelsene :))))))öptüm

    YanıtlaSil

Hoopp birader baksana bi'!

Bu blogdaki tüm yazılar ve bazı görseller (alıntı olanların URLsi belirtilerek) supercellma tarafından eklenmiştir ve 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu 81. maddesi gereğince kopyalamak, ticari amaçla kullanmak, yazar ismi belirtilmeden alıntı yapmak ve link vermeden kullanmak dahi suçtur. Aksini iddia eden varsa yolarım. Her türlü pisliği de yaparım. Hee akıllı olun canımı yiyin. Emek hırsızlığına karşı destek ve Emeğe Saygı lan. Dirsek çürütüyoruz burda...!!

 

supercellma Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review

back to top